Elokuvia ja ohilyöntejä

Minäkö leffakriitikko?

Ehken sentään. Nykytermein voisin kuvata itseäni kokemusasiantuntijaksi elokuvien saralla tai innokkaaksi elokuvaharrastajaksi, joka haluaa syventää kokemustaan entisestään kirjoittamalla ajatuksiaan ylös ja vaihtamalla mielipiteitä toisten harrastajien kanssa. Onhan elokuva liikkuvan kuvan kuningaslaji, vaikka erityisesti nettitelkkari loistosarjoineen sitä kovaa haastaakin.

Vaikka olenkin innokas elokuvan ystävä, olen vasta tänä vuonna ensimmäistä kertaa saanut aikaiseksi ja ilmoittauduin paikalliseen elokuvakerhoon. Valinta jota en muuten kadu lainkaan. Uskallan väittää, että ilman Saarijärven elokuvakerhoa tuskin olisi tullut vastikään nähtyä The Salesmania (Forušande), joka todella teki vaikutuksen allekirjoittaneeseen. Ties mitä kevätkausi saatikka tulevat kaudet tuovatkaan tullessaan. Saattaa olla, että tästä aiheesta kirjoitan vielä useamman kerran.

Muutenkin huomaan nyt yhä enemmän ja syvemmin innostuvani elokuvista. Ehkäpä tässä on käynyt perin tyypillinen ilmiö, että nälkä kasvaa syödessä. Varsinkin kun huomaan jo nyt katsoneeni monia klassikkoelokuvia ja silti aina kun tutkin vaikkapa maailman sadan parhaan elokuvan listaa tai imdb:n leffalistan kärkipäätä, löydän monia sellaisia elokuvia jotka vain on pakko nähdä. Ehkä tämä tunne on sitä elokuvien taikaa.

Elokuvassa itselleni tärkeitä asioita ovat tarina ja luontevat näyttelijäsuoritukset. Elokuvan helpoimmin lähestyttävimmät seikat, myönnän. Tämä toki selittynee silläkin, että minulla ei ole koulutusta elokuva-alalta tai audiovisuaalista koulutusta. Viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntija kun olen. Ehkä siksi narratiivi ja elokuvan herättämät tunteet ovat minulle kiinnostavimpia. Minkäs sille tekee, että analysoi vuorovaikutusta siviilissäkin. Varmaan ammattitauti myös monelle kollegalle.

Tästä tämä minun kirjallinen elokuvanautinnon syventäminen alkaa. Tervetuloa seuraamaan blogiani! Mutta pidetään tämä päivitys nyt lyhyenä. Antaa tulevien kirjoitusten puhua puolestaan. Uusien ja klassikkoelokuvien lisäksi tavoitteenani on kirjoittaa ylös satunnaisia ajatuksiani elokuva-alasta ja ilmiöistä. Ensimmäisenä arvioin uuden Tuntemattoman.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.